luni, 19 decembrie 2011

Autosugestia te ajuta sa-ti atingi obiectivele

O putere uriasa, care se afla la indemana fiecaruia dintre noi, si pe care o folosim de cele mai multe ori – fara sa ne dam seama – in defavoarea noastra. Este vorba despre puterea subconstientului, care consta in faptul ca el transforma in realitate orice gand pe care il avem de mai multe ori, si pe care il impletim cu emotie si credinta. Ai putut vedea din acel articol cum oamenii insisi sunt responsabili de starea financiara – si nu numai financiara – in care se afla, din cauza gandurilor pe care le lasa sa patrunda in subconstientul lor.
Subconstientul lucreaza permanent. Nu-l neglija! Influenteaza-l!

Un lucru deosebit de important pe care trebuie sa-l stii despre subconstientul tau este acela ca el nu doarme niciodata, ci lucreaza permanent. Zi si noapte, subconstientul tau se hraneste mereu cu ganduri – pozitive sau
negative. Daca tu il neglijezi si il lasi sa lucreze de capul lui, el se va alimenta mai ales cu ganduri si emotii negative – deoarece emotiile negative se impletesc singure cu gandurile ce ajung in subconstient.

De aceea este atat de important sa nu-ti neglijezi subconstientul, ci sa il alimentezi – in mod voluntar – cu ganduri pozitive, impletite cu emotii pozitive si cu o credinta puternica ca acele ganduri pozitive vor deveni realitate.
Autosugestia – instrument vital pentru succes

Cu toate ca nu iti poti controla in intregime subconstientul, il poti totusi influenta, transmitandu-i – in mod voluntar – gandurile, obiectivele, planurile care sa fie tranduse in echivalentul lor fizic. Metoda fundamentala de influentare a subconstientului este autosugestia, care se refera la toate sugestiile si toti stimulii pe care ti-i aplici tu insuti si care ajung in mintea ta prin cele 5 simturi. Mai exact, autosugestia este ceea ce tu iti insufli tie insuti.

Autosugestia este un instrument deosebit de puternic, care te poate ajuta sa obtii ceea ce iti doresti. Napoleon Hill prezinta in cartea sa, “De la idee la bani” (“Think and Grow Rich”), modalitatea prin care poti folosi autosugestia pentru a-ti realiza obiectivele. Iata ce ai de facut:
Pasul 1. Stabilesti obiectivul

Iti formulezi obiectivul dorit. Despre stabilirea obiectivelor si despre caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un obiectiv ti-am mai vorbit intr-un articol anterior. Acum iti voi reaminti doar ca obiectivul trebuie sa fie: scris, clar, concis, masurabil, realizabil, sa aiba o limita de timp si sa fie exprimat la persoana intai singular si la timpul prezent.
Pasul 2. Determini pretul

Determini pretul pe care trebuie sa il platesti pentru a-ti realiza obiectivul. De exemplu, daca iti doresti sa obtii un anumit nivel al venitului lunar, stabilesti clar toate activitatile si serviciile pe care trebuie sa le oferi, dar si abilitatile si calitatile pe care trebuie sa le ai – sau sa le imbunatatesti – pentru a-ti creste valoarea muncii pana la nivelul dorit.
Pasul 3. Scrii obiectivul si declaratia angajamentului

Scrii pe o foaie de hartie obiectivul, urmat de pretul necesar obtinerii lui. De exemplu, obiectivul ar putea fi de genul: “Am un venit lunar de X RON, pana pe data de Y”. Pretul necesar – adica ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti atinge obiectivul – trebuie formulat tot la persoana intai singular, timpul prezent; acest pret este de fapt o declaratie a ta prin care te angajezi sa faci tot ce-ti sta in putinta pentru a-ti atinge obiectivul. Iata cum ar trebui sa arate, pentru exemplul de mai sus, o declaratie a angajamentului tau – care trebuie scrisa dupa obiectiv: “In schimbul acestui venit, ofer cele mai eficiente servicii de care sunt in stare, in calitate de …. (scrii ocupatia sau meseria pe care o ai). De asemenea, dobandesc abilitatile … (scrii calitatile pe care trebuie sa le ai pentru a merita un asemenea venit).”
Pasul 4. Repeti zilnic, cat mai des, obiectivul si declaratia angajamentului

Repeti in fiecare zi – ideal ar fi cu voce tare -, de cat mai multe ori – neaparat dimineata, dupa trezire, si seara, inainte de culcare – obiectivul si declaratia angajamentului tau. De aceea este util sa le ai scrise, ca sa le poti repeta mai usor, citindu-le de pe foaie – daca nu le stii pe de rost. Un aspect foarte important de care trebuie sa tii seama atunci cand rostesti obiectivul si declaratia, este urmatorul: in timp ce le spui, trebuie sa te vizualizezi ca si cum ai obtinut obiectivul si sa simti ca l-ai realizat cu adevarat.

Trebuie sa fii plin de entuziasm, bucurie si recunostinta ca ai reusit sa obtii ce ti-ai dorit. Si – cel mai important !!! – trebuie sa crezi cu tarie ca il vei obtine, sa fii pe deplin convins ca vei reusi. In acest mod, tu impletesti gandul la obiectiv cu emotii foarte puternice – credinta, entuziasmul, bucuria, recunostinta – si, trimitandu-l astfel “infasurat” in mod repetat, subconstientul tau il va transforma in realitate, cat mai repede si prin cele mai practice mijloace.

ATENTIE: Numai vizualizarea atingerii obiectivului nu este suficienta! Trebuie sa te vizualizezi si cum lucrezi intens si eficient pentru obtinerea lui – trebuie sa te vezi cum oferi serviciile de calitate necesare. Aceasta vizualizare te va ajuta sa ajungi in starea potrivita pentru a depune efortul necesar.
Pasul 5. Afiseaza la vedere obiectivul si declaratia angajamentului

Pune o copie a obiectivului si a declaratiei angajamentului undeva la vedere, astfel incat sa o vezi cat mai des.
Autosugestia – Concluzie

Parcurgand acesti 5 pasi, folosesti autosugestia pentru a obtine ceea ce iti doresti, pentru ca iti insufli tie insuti ideea ca vei reusi. Aceasta idee – deoarece este transmisa in mod repetat si este impletita cu emotie si credinta – ajunge in subconstient, iar acesta o transforma in echivalentul ei fizic cat mai repede, prin cele mai directe si mai practice mijloace.

ATENTIE: Autosugestia – si, implicit, puterea subconstientului – te ajuta numai daca aplici corect cei 5 pasi prezenati anterior si, mai ales, dupa ce ai platit pretul necesar obtinerii acelui obiectiv – pret determinat de tine si scris in declaratia angajamentului. Trebuie sa fii constient de faptul ca tu iti realizezi obiectivul propus numai la momentul si in proportia in care indeplinesti serviciile propuse in schimbul lui.

Sursa: http://www.dezvoltarepersonala.org/autosugestia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu