luni, 15 octombrie 2012

JCI Romania - o familie in crestere

Cetatea Brasovului a fost sub asediu timp de 4 zile de catre "luptatorii binelui" din JCI . Organizatia internationala (Junior Chamber International) a sunat adunarea in Brasov, oras care a gazduit Conferinta Nationala JCI 2012.

Familia JCI a reusit sa stranga in acest an, cel mai mare numar de membri prezenti. Programul activitatilor a fost unul diversificat si a cuprins workshopuri, seminarii, sedinte, dezbateri, prezentari si desigur multa distractie.

Centrul "Reduta" a fost principalul punct de intalnire, unde, membrii organizatiei au pus tara la cale prin actiuni gen : Brasovul Dezbate, Stil si Atitudine, Public Speaking,  Teatru, Actionam Responsabil, etc.. Alte activitati s-au mai desfasurat la: Bastionul Ţesătorilor, Şcoala Română de Afaceri, Liceul "Andrei Saguna" si Patinoarul Olimpic Brasov, unde ne-am distrat pe cinste cu o competitie de Curling.


JCI Brașov a dus greul evenimentului, reusind sa treaca testul organizarii, ba mai mult sa obtina presedentia organzatiei pe 2013, prin Ionut Țața. Actualul presedinte JCI, Lucian Pana s-a declarat fericit de realizarile organizatiei si a condus sedintele adunarii generale catre noi perspective. Incepand cu 2013, noul board va fi alcatuit din : Ioana Sfarlea -presedinte adjunct, Bogdan David - secretar general, Stelian Burduhos - regiunea N.E, Alexandru Panfilii- regiunea de Vest, Sorin Peligrad pe regiunea Sud, Cristian Haldan - vicepresedinte internationalism.

Invitati speciali au fost JCI- Chisinau si  Filipe Carrera, trainer internaţional JCI şi consultant, cu o experienţă bogată ca speaker, fiind invitat să vorbească despre antreprenoriat în peste 25 de ţări din întreaga lume, printre care şi în Romania.

Printre proiectele de baza ale JCi-ului se afla "Actionam Responsabil" , "Tineri Anreprenori de Succes" si E.H.R. – Antreprenoriat pentru resurse umane
 

Pozele pe facebook  << click ( Photo by George Sacaleanu - JCI Bacau )

Despre JCI

Junior Chamber International (JCI) este o federaţie mondială de tineri lideri și antreprenori. Aceasta numără aproximativ 200.000 de membri activi, cu vîrste cuprinse între 18 și 40 de ani, și peste un milion de alumni; fiind prezentă în mai mult de 5000 de comunităţi locale din peste 100 de țări.
JCI are ca scop implicarea activă a tinerilor în viața economică, politică și socială a comunităţiilor.
Profilul membrilor JCI include antreprenori, manageri, funcţionari publici, cadre didactice, lideri ai altor ONG-uri etc., și toate persoanele dornice de autoperfecționare și care vor să aducă un aport la prosperarea societăţii în care trăiesc.

VIZIUNE: JCI aspiră spre statutul de cea mai importantă reţea globală de tineri cetăţeni activi: lideri, antreprenori și profesioniști.

MISIUNE: JCI este o platformă care le permite tinerilor antreprenori, lideri și profesioniști să contribuie la producerea de schimbări pozitive în societate prin dezvoltarea de proiecte în care își pot promova abilitățile de Leadership, capacitățile Antreprenoriale, Responsabilitatea Socială și Valorile personale.

Printre membrii JCI s-au numărat:

Howard Hughes, aviator pioner, industria si producător de film;
J.F. Kennedy, Gerald Ford, Richard Nixon, George Bush Sr., Bill Clinton – foștii președinți ai SUA;
Prințul Albert de Monaco;
Jacques Chirac, fostul președinte al Republicii Franceze;
Jan Bielecki, Prim-ministru al Poloniei;
Kofi Annan, fostul Secretar General ONU;
Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Japoniei;
Taro Aso, actualul Prim-Ministru al Japoniei.


Povestea JCI a început în oraşul Saint Louisdin Statele Unite cu … un dans. Acum 100 de ani un domn pe nume Henry Giessenbier Jr. s-a gândit să organizeze un club de dans cu scopul de a favoriza crearea de relaţii mai strânse între membri, adică de a face networking cum am spune astăzi. În cadrul întâlnirilor clubului, Giessenbier invita uneori lideri locali care vorbeau despre problemele sociale şi economice din acel moment. Aceste reuniuni au stat la baza JCI care s-a numit iniţial the Young Men’s Progressive Civic Association (YMPCA). Membrii primei organizaţii locale doreau să contribuie la îmbunătăţirea vieţii din comunitatea lor şi să furnizeze tinerilor soluţii constructive la problemele civice.
Treptat mişcarea s-a extins şi în alte ţări, astfel încât la Conferinţa Internaţională Inter-Americană organizată în oraşul Mexico City din anul 1944, membrii au fost de acord să înfiinţeze Junior Chamber International. Tradiţia de a aduce împreună tineri implicaţi în domenii de activitate foarte diferite se regăseşte şi astăzi în programele organizaţiei. Astfel, JCI continuă să ofere tinerilor posibilitatea de a se dezvolta pe plan personal şi profesional transformând orice provocare în ocazia de a produce schimbări pozitive în viaţa lor.
Henry Giessenbier Jr. ar fi surprins şi totodată mândru să afle că în 2010 JCI International a devenit o comunitate globală care reuneşte 200.000 de tineri din mai bine de 100 de ţări.
Mai multe informații pe: www.jci.cc


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu